Coding Sessions NL

Kodu, een gemakkelijk te leren programmeertaal voor kinderen!

In maart 2014 heeft het Microsoft Innovation Center Brussels (MIC) een nieuw initiatief gelanceerd waarmee het kinderen vertrouwd wil maken met programmeren; dit programma is bestemd voor de klassen (5de en 6de) van de lagere scholen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

 

Wij hebben de introductietaal “Kodu” gekozen om kinderen kennis te laten maken met programmeren. Kodu is een gratis software waarmee via een eenvoudige en intuïtieve visuele programmeertaal spelletjes gemaakt kunnen worden. De software is zo ontworpen dat men spelletjes kan maken om leerinhoud in de praktijk te brengen, maar hij kan ook als leerondersteuning gebruikt worden. De gebruiker moet immers creatief zijn, programmeren, problemen oplossen en een verhaal vertellen dat hij zelf in scène zet.

 

De sessies zijn gratis en vinden plaats in het Microsoft Innovation Center Brussels, Montoyerstraat 51, 1000 Brussel. Wij ontvangen een volledige klas met hun leerkracht van 9 tot 13 uur en bieden de kinderen een lunch aan voordat ze vertrekken. voor meer informatie of om u in te schrijven stuurt u een mail naar: info@mic-brussels.be


Gelieve ons te contactere via info@mic-brussels.be

Sign up to our newsletter