Jou machtigen met technologie!

De steeds veranderende wereld waarin we leven vereist constante aanpassingen van u en uw bedrijf.

myinnovationcenter.brussels is een non-profitorganisatie die werd opgericht via een publiek-privaat partnerschap tussen Microsoft en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Via onze activiteiten, opgesplitst in drie pijlers (Digitalisering, Innovatie en Opleiding), gebruiken we technologie om mensen, bedrijven en organisaties te ondersteunen, door hen te helpen IT-tools te leren begrijpen, erop te anticiperen en ze te gebruiken.

  • Digitalisering
  • Innovatie
  • Training

#Digitalisation

Uw bedrijf helpen bij de digitale transitie.

Kmo’s en digitalisering

België is een land van kmo’s: ze zijn goed voor 70% van de tewerkstelling in de privésector. Het is dus bijzonder belangrijk om hen bij te staan in hun digitale transitie.

Een onderzoek van Agoria in december 2019 toonde aan dat digitalisering voor de helft van de ondervraagde bedrijven geen dringende zaak was. Maar door de COVID-19-crisis is deze situatie op een paar weken tijd volledig veranderd, waardoor bedrijven moesten overschakelen op telewerk en een aantal van hun processen snel hebben moeten digitaliseren. Wij geloven dat elke moeilijke periode kan leiden tot nieuwe opportuniteiten.

Elke kmo is uniek en heeft een verschillend niveau van digitale maturiteit. Om hen te helpen op hun digitaal traject heeft mic.brussels introductiesessies georganiseerd voor Brusselse kmo’s. Deze sessies worden specifiek georganiseerd voor individuele bedrijven en kunnen worden aangeboden aan alle werknemers of enkel aan het management (via een webinar of in persoon). Er zijn geen specifieke voorvereisten voor de deelnemers.

  1. Introductiesessies over IT-onderwerpen zoals artificiële intelligentie, telewerk, de veranderende werkomgeving, technologische trends, cyberveiligheid en de cloud. Leer uit de ervaringen van andere kmo’s. Bent u geïnteresseerd in een sessie voor uw kmo? Neem contact op met ons en vertel ons meer over uw behoeften.
  2. Een snelcursus Teams. U hebt Microsoft Teams al geïnstalleerd, maar hebt nog altijd moeite om de samenwerking tussen alle teamleden en de departementen optimaal te laten verlopen?  We hebben een kleine “tips & trucs”-sessie ontworpen en kijken ernaar uit om u te helpen via een gesprek van 25 minuten!

Teams, een onderdeel van Microsoft 365, biedt een aantal interessante functies voor telewerk, zoals:

  • Chat- en telefoongesprekken
  • Tv- en videoconferenties
  • Virtuele evenementen of raadplegingen met uw collega’s en klanten
  • Bewerking van een document door meerdere personen tegelijkertijd
  • Gebruik van een digitaal whiteboard om snel en duidelijk informatie weer te geven

Gelieve het juiste onderstaande formulier in te vullen.Het gesprek kan plaatsvinden met een of meer mensen van uw team, dus aarzel niet om personen die er baat bij kunnen hebben uit te nodigen! U kunt ook uw leertraject starten en achteraf met ons contact opnemen als u nog vragen hebt.

Réservez une session en français !

Boek nu een sessie !

Book a session in English now!

Indien uw bedrijf klaar is voor digitale innovatie en prototyping, bekijk dan onze prototyping-stage op het tabblad “Innovatie” van deze pagina!

Tijd voor groei en schaalvergroting!

U hebt uw bedrijfsidee omgevormd tot een product. Het product slaat aan op de markt, en u bent klaar voor schaalvergroting.

Het “Amplitude+”-programma, in samenwerking met ICAB, zal u daarbij ondersteunen. Onze ervaren coaches zullen u helpen uw bedrijf om te vormen tot een volwassen organisatie die duurzame winsten zal genereren. Dit programma van 18 maanden biedt u:

  • drie op zichzelf staande modules, met winsten in elke fase
  • meer dan 100 uur individuele & collectieve coaching
  • mentoraat via een raad van experts
  • een focus op de uitdagingen van uw groei

Word een van de start-ups die de voordelen van onze programma’s hebben geplukt. Leer uit hun ervaringen en stimuleer uw groei!

Surf naar amplitudeplus.be of neem rechtstreeks contact op met ons!

Maak kennis met uw volgende IT-talenten!

Er is een grote vraag naar softwareontwikkelaars. Als bedrijf wilt u kwalitatieve ontwikkelaars ontmoeten die niet alleen code kunnen schrijven maar ook uw bedrijf begrijpen.

Met onze reeks “Dev Talks” zetten we bedrijven die junior developers aanwerven in de kijker. Zo kunnen de ontwikkelaars begrijpen in welke sectoren de bedrijven werken, gesprekken met hen voeren en de juiste beslissing maken bij de aanvang van hun carrière. Ons doelpubliek bestaat uit juniorprofielen, met name IT-bachelorstudenten en kandidaat Digital City-ontwikkelaars.

Wilt u gesprekken aangaan met studenten en misschien uw volgende talent aanwerven? Neem contact op met Alexis en plan uw eigen Dev Talk!

#Innovation

Klaar om uw innovatieve idee als bedrijf of als dev te prototypen?

Maak kennis met onze prototyping-stageprogramma

De bedoeling van dit programma is om het leertraject van ontwikkelaars in opleiding te ondersteunen en tegelijk bedrijven een duwtje in de rug te geven via de ontwikkeling van een prototype of een proof of concept. Het programma loopt gedurende 15 weken, van februari tot mei. De studenten en de bedrijfsprojecten worden gescreend en geselecteerd en de projecten worden gevolgd door een team van coaches/experts.

Hoe werkt het selectieproces?

We werken samen met alle Brusselse IT-scholen om de beste studentenprofielen te vinden. Geïnteresseerde studenten kunnen zich inschrijven voor een testsessie waar we zowel hun technische vaardigheden als hun ingesteldheid en motivatie evalueren. Zo zijn we zeker dat ze over het vereiste niveau en de attitude beschikken om aan een project van drie maanden te werken.

Tegelijk beoordelen we de projecten van geïnteresseerde bedrijven via een technische screening om er zeker van te zijn dat het project interessant is vanuit het standpunt van de studenten. We zorgen er ook voor dat de scope gedefinieerd is en het project haalbaar is voor IT-studenten in hun derde bachelorjaar.

Na de validatie van de projecten en de selectie van de studenten gaan we over tot een matchmaking op basis van de projectbehoeften. Studenten kunnen dan alleen werken of in groepjes van twee of drie personen, afhankelijk van de omvang en complexiteit van het project.

Wat is er zo bijzonder aan deze stage?

Het grote verschil zit hem in de structuur van ons stageprogramma. Onze studenten worden nauwgezet opgevolgd gedurende hun volledige stage. Ze werken drie dagen per week in uw bedrijf, waar ze zich vertrouwd kunnen maken met een professionele omgeving, en twee dagen per week in onze kantoren, waar ze extra coaching krijgen en workshops volgen met onze teams van experts. Dit systeem biedt een mooie meerwaarde voor bedrijven, aangezien het een perfect begrip van de behoeften van het bedrijf in relatie tot de technische tools mogelijk maakt, samen met een ideaal projectbeheer. ​

Deze samenwerking op lange termijn is ten slotte ook een mooie gelegenheid voor ondernemingen om nieuw IT-talent aan te werven. Aangezien ze de studenten elke week zien werken, kunnen ze bepalen of ze al dan niet aansluiten bij de waarden en visie van de onderneming.

Wie kan projecten indienen?

Brusselse start-ups, kmo’s en bedrijven met een IT-project. De enige vereisten voor het project zijn dat de kerntechnologie op Microsoft gebaseerd is en dat de structuur die het project indient wettelijk geregistreerd is.

Bijkomende informatie

Wilt u deelnemen aan het prototyping-stageprogramma in 2021 (februari-mei)?

Relevant blijven

Ontwikkelaar is een beroep waarbij je constant moet bijleren en altijd de nieuwste ontwikkelingen in het terrein moet volgen. Daarom organiseren we voor junior devs en student devs maar ook voor IT-professionals praktische sessies om hen wegwijs te maken in de nieuwste technologieën en programmeertalen (Big Data, IoT, AR/VR/XR enz.), met mogelijkheden om te experimenteren.

Raadpleeg onze agenda om te zien wat we reeds hebben aangeboden en wat er nog op de planning staat, en schrijf je in voor onze newsletter of stuur ons een berichtje als je op de hoogte wilt blijven van de volgende sessies!

Hackathon: een evenement dat meestal verschillende dagen duurt (vaak tijdens het weekend), waarbij een grote groep mensen bij elkaar komt voor een collaboratieve programmeerervaring, die leidt tot fantastische pitches en oplossingen, gekoppeld aan een enorme consumptie van bier en pizza.

Wij geloven in de kracht van hackathons, niet alleen om de prototyping van ideeën te versnellen maar ook om het tijdsbeheer en de samenwerking in teams beter te begrijpen.

Daarom werken we samen met IT- en businessprofielen om zinvolle hackathons te organiseren op basis van de reële behoeften van bedrijven. Het doel is om de ontwikkelaars een concrete ervaring aan te bieden, met als eindresultaat een solide proof of concept voor de bedrijven.

De laatste hackathons die we organiseerden werden bijgewoond door verschillende structuren zoals de start-ups Permafungi en OUAT!, de kmo SatellIT en het CIBG, de overheidsorganisatie die ook een van onze stichtende leden is.

Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van eerdere hackathons:

Neem contact op met ons als u een bedrijf of organisatie hebt en geïnteresseerd bent in prototyping.

#Training

Stop nooit met leren, training is de sleutel tot uw succes!

Bericht aan de overheidsentiteiten: het is tijd om uw samenwerkingswijzen en telewerk te versterken!

Voor heel wat werkgevers en werknemers zijn mobiliteit, flexibiliteit en connectiviteit cruciale elementen van hun werkomgeving. Door de COVID-19-crisis is telewerk nog veel belangrijker geworden. Microsoft 365 (het vroegere Office 365) biedt samenwerkingsmiddelen die kunnen helpen in deze context: u kunt bijvoorbeeld gemakkelijk bestanden delen en ze met verschillende personen tegelijk bewerken.

De “Smart City” gaat ook gepaard met een continue bijscholing en de versterking van digitale vaardigheden. Het is essentieel om IT-tools die samenwerking vanop afstand mogelijk maken te begrijpen en te gebruiken, om tijd te besparen en de efficiëntie van uw teams te vergroten.

De aangeboden opleiding (via webinar of face-to-face) is daarom gericht op werknemers van de gemeentelijke of gewestelijke overheidsdiensten in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Via deze opleiding zult u kennismaken met de verschillende technologieën en ze leren gebruiken in uw dagelijks werk.

We kunnen de sessie aanpassen aan uw behoeften en de volgende hulpmiddelen nader bekijken:

  • Teams
  • OneDrive for Business
  • Office Suite
  • OneNote
  • Planner
  • Forms
  • SharePoint
  • Microsoft Flow
  • Microsoft Power Apps
  • Delve

Klik hier om een workshop met uw team te plannen!

“Ma Classe Numérique”

Sessies voor basis- en secundaire scholen en gemeentes

Uit het recente TALIS-verslag (Teaching and Learning International Survey) van de OESO blijkt dat onderwijzers van de Franse Gemeenschap niet altijd goed opgeleid zijn in het gebruik van digitale technologieën in de klas.

De verwerving van ICT-vaardigheden werd door de meerderheid van de onderwijzers in OESO-landen (18% van de ondervraagde personen) genoemd als een van de voornaamste opleidingsbehoeften, samen met bijzonder onderwijs (22%) en onderwijs in een multiculturele of meertalige omgeving (15%). Dankzij permanente opleidingen is het nooit te laat om te leren werken met samenwerkingstools die zowel voor de leerkrachten als studenten voordelig zijn.

In samenwerking met Microsoft biedt mic.brussels gratis opleidingen via workshops voor leerkrachten, IT managers, schooldirecteurs en bestuurders.

Er komen heel wat verschillende onderwerpen aan bod:

  • Office 365 Education en zijn pedagogische hulpmiddelen
  • Mijn virtuele cursus beheren met OneNote en mijn klassen virtueel uitbreiden met Teams
  • (Pedagogisch en administratief) teamwerk optimaliseren met Teams en OneNote
  • Mijn lesmateriaal verbeteren dankzij Sway en evalueren met Forms
  • Spelenderwijs leren met Minecraft Education
  • De toestellen op school vanop afstand beheren met Intune en mijn schoolapplicaties creëren met Powerapps
  • Office 365 voor mijn school beheren

Organiseer nu uw sessie!

Meer informatie:

Bereid nu je toekomst voor!

De kloof tussen jouw vaardigheden en de digitale behoeften van de arbeidsmarkt wordt steeds groter. Volgens een studie van het McKinsey Global Institute kan 50% van alle door mensen uitgevoerde taken op de werkplaats ondertussen geautomatiseerd worden. Cijfers van de OESO uit 2018 tonen bovendien aan dat voor 46% van alle jobs er 50% kans is dat ze zullen verdwijnen of op zijn minst grondig zullen veranderen.

Wat betekent dit voor de jobs van de toekomst en de vaardigheden waarnaar vraag is op de arbeidsmarkt? Voornamelijk dat jouw opleidingsparcours niet leidt tot de optimale voorbereiding voor je toekomstige job. Met andere woorden, levenslang leren wordt jouw nieuwe werkelijkheid. Bij mic.brussels geloven we dat AI nu een cruciaal gegeven is, en wij willen je graag duidelijk maken wat AI betekent voor jouw studiegebied, ongeacht of je nu talen, aardrijkskunde, geneeskunde of ingenieurswetenschappen studeert.

Wij bieden universiteitsstudenten een workshop met vier sessies waarin wordt geleerd wat AI is, met praktische toepassingen op je eigen situatie. Ook studentenverenigingen kunnen met ons contact opnemen om een workshop te bespreken en te plannen.

Als je een IT-student bent, zal levenslang leren ook voor jou noodzakelijk zijn! Ontdek onze prototyping-stage van 15 weken!

De nood aan levenslang leren

De kloof tussen onze vaardigheden en de digitale behoeften van de arbeidsmarkt wordt steeds groter. Dat betekent niet dat iedereen plots programmeur moet worden. Het is echter cruciaal dat nieuwe werknemers een basiskennis hebben van de mogelijkheden van de digitale omwenteling. Beschouw het als een taal: niet iedereen leert Engels om tolk te worden, maar iedereen die tot de experts in zijn domein wil behoren en conversaties wil voeren met stakeholders, moet op zijn minst over een basiskennis van het Engels beschikken.

Levenslang leren is daarom de enige en meest duurzame weg naar zelfontwikkeling. We leren door te doen; zo kunnen we groeien in onze positie, ervaring, expertise en (zelf)vertrouwen ontwikkelen, en ontdekken welke professionele weg we willen inslaan. Dit proces wordt nog altijd niet voldoende gestimuleerd op de werkplaats.

Vind een sessie om uw digitale vaardigheden te vergroten en lees het artikel op onze blog om meer te weten te komen over levenslang leren!

Sluit Menu